Introducing:Lifestyle by Pagnotta

Cucinare con passione !

Pagnotta presenteert U geregeld een nieuwe Italiaanse specialiteit!


Of het nu afkomstig is van Rome zelf of van het dorpje Amatrice laten we in het midden. Wij weten alleen dat het controversiële gerechtje dat we dit keer presenteren een échte Italiaanse klassieker is die iedereen wel weet te smaken!


De kenners raden het al, dit keer kijken we graag met u naar de bereidingswijze voor de echte "Pasta Amatriciana"! Geen zorgen, ondanks dat het hier om een heerlijke Italiaanse delicatesse gaat is dit gerechtje eenvoudig klaar te maken door elke liefhebber of hobbykok.
Het is immers wel vaker dat de eenovudigere zaken om klaar te maken de meest rijke smaken tevoorschijn toveren; Dit is zeker het geval voor de Italiaanse keuken!


Wij wensen u alvast "Buon appetito" met deze heerlijke pasta en hopen dat u zowel in het klaarmaken als in het opeten ervan plezier zult beleven!


In de video hieronder tonen we hoe je aan de slag kan gaan!

Informazioni:

 • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
 • Tijd om voor te bereiden: +- 10 min 
 • Tijd om te koken: +- 25 min 
 • Hoeveelheid: voor 4 personen
 • Prijs: laag

Ingredienti:

 • Spaghetti - 320 gram
 • Guanciale (wangspek) - 150 gram
 • Gepelde tomaten - 400 gram
 • Verse rode chilipeper - 1 hele peper
 • Witte wijn - 1 glas
 • Pecorino Romano kaas - naar smaak toe te voegen
 • Extra virgen olijfolie of pikante olijfolie - naar smaak
 • Zout - naar smaak toe te voegen

Metodo:

(Alle stappen worden getoond in bovenstaande video)


Om te beginnen zet men best al een kookpot met water op het vuur zodat deze kan beginnen te koken om de pasta later in te koken.
Voeg een snuifje zout toe aan het water naar smaak.


Hierna kan de guanciale gesneden worden in blokjes. Hiervoor dient eerst de zwoerd van het vlees weggesneden te worden met een scherp mes. Dit kan eventueel bewaard worden voor andere gerechten mee te maken.
Zodra de zwoerd verwijderd is kunnen er spekblokjes gesneden worden uit de guanciale. Deze mogen gerust iets breder of groter zijn dan normaal.


Doe een scheutje olijfolie in een gietijzeren pan, en zet deze op een klein vuurtje. Voeg de gesneden spekblokjes er samen met de chilipeper aan toe en laat dit een 7 á 8 tal minuten aanbakken terwijl u regelmatig roert om aanbakken te verhinderen.


Zodra het vet van het spek gesmolten is en het krokant begint te worden is het tijd om het glas witte wijn in de pan te gieten. Hierna mag de pan goed warm gemaakt worden op eventueel een groter vuurtje totdat de wijn grotendeels verdampt is.


Haal de guanciale uit de pan en leg deze even te rusten op een bordje, voeg hierna de gepelde tomaten toe aan de pan met de chilipeper waaruit we het spek hebben gehaald. De gepelde tomaten mogen met de handen in stukjes gebroken worden en in het kookvet van de guanciale nog zo'n 10 minuutjes verder bakken.


Ondertussen is het tijd om in het kokende water dat we eerst op het vuur gezet hadden de spaghetti te voegen. breek deze niet in stukken en laat deze garen tot ze perfect "al dente" beetgaar zijn alvorens de spaghetti af te gieten.


Terug naar onze saus: haal de chilipeper uit de saus en voeg zout toe naar smaak. Voeg de guanciale toe en roer tot alles mooi in saus gedrenkt is.

Hierna mag ook de spaghetti in de pan gemengd worden.


Indien u uw spaghetti graag "Al Dente" houdt mag deze zo op een bord uitgeschept worden. Anders laat u het vuur nog eventjes opstaan en voegt u nog een lepel met kookwater van de spaghetti toe opdat dit nog kan nakoken met het geheel.


Wij raden aan om dit gerechtje met heerlijke "Pecorino Romano" kaas te serveren in een voorverwarmd bordje. Ook kan het pepertje of een beetje munt gebruikt worden om te decoreren.


Buon appetito!