Introducing:



Lifestyle by Pagnotta

Cucinare con passione !

Pagnotta presenteert U geregeld een nieuwe Italiaanse specialiteit!


De kans dat u dit gerecht al hebt zien staan op een menukaart in een Italiaans restaurant in de buurt of op vakantie is groot. Fritto misto is één van de vele Italiaanse klassiekers die iedereen wel weet te smaken.


Maar wist u ook dat u dit lekkernij eenvoudig zelf bij u thuis kan klaarmaken? 
De bereidingswijze is simpel, de ingrediënten zijn eenvoudig te vinden en absoluut niet duur. Het zal u evenmin veel tijd kosten om klaar te maken en je hebt er geen speciale materialen of keukentoestellen voor nodig. 



Ondanks de eenvoud van dit gerecht, is dit gerecht een onfeilbare garantie op succes bij de meest kritische lekkerbekken; Probeer het zelf maar!



In de video hieronder tonen we hoe je aan de slag kan gaan!

Informazioni:

  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
  • Tijd om voor te bereiden: +- 30 min 
  • Tijd om te koken: +- 20 min 
  • Hoeveelheid: voor 4 personen
  • Prijs: Gemiddeld

Ingredienti:

INGREDIËNTEN:

  • VOOR DE VIS
    Kabeljauwfilet 300 g
    Argentijnse garnalen 12
    Calamares (schoon te maken) 300 g
    00 bloem naar smaak
    Griesmeel naar smaak
    Zout naar smaak
    Zwarte peper naar smaak

  • VOOR DE GROENTEN
    Courgettes 2
    Wortelen 2
    Rode paprika's 1
    00 bloem 320 g
    Koud koolzuurhoudend water 360 g
    VOOR FRITUREN
    Pindazaadolie naar smaak

  • VOOR DE SAUS
    Mayonaise 100 gr
    Ingelegde kappertjes 1 eetl
    Peterselie 1 eetl
    Citroensap 1
    Zout naar smaak
    Zwarte peper naar smaak

Metodo:

(Alle stappen worden getoond in bovenstaande video)


Om de gemengde gebakken vis en groenten te bereiden, maakt u eerst de saus: hak de kappertjes fijn, giet vervolgens de mayonaise, het citroensap en de gehakte peterselie in een kom.


Voeg ook de gehakte kappertjes toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed en plaats de saus in de koelkast.

Was alle groenten. Verdeel de paprika doormidden, verwijder de steel en de zaadlijsten en snijd hem in staafjes. Schil de wortels, snijd ze in stukjes en snijd deze ook in staafjes.


Snij nu de courgettes in stukken, verdeel ze in de lengte doormidden en verwijder het witte binnenste gedeelte, en snijd ze in staafjes van dezelfde grootte als de andere groenten. Zet opzij en bereid het beslag voor het bakken van de groenten: giet de bloem in een kom en bruiswater.


Meng goed met de garde  om een ​​glad beslag zonder klontjes te verkrijgen. Bewaar het beslag in de koelkast en bereid het paneermeel voor de vis: giet de bloem en het griesmeel in dezelfde hoeveelheden in een ovenschaal (ongeveer 150 g of zoveel als nodig is).


Maak de garnalen schoon: verwijder de kop, verwijder het schild terwijl je de staart bewaart en verwijder vervolgens het zwarte filament aan de achterkant. Maak nu de inktvis schoon en snijd hem in ringen van ongeveer 3 cm breed.

Snijd ten slotte de kabeljauw in hapklare stukjes, deze moeten ongeveer dezelfde dikte hebben als de garnalen. Verhit de arachideolie om te frituren, deze moet ongeveer 180° bereiken. Haal de garnalen door het paneermeel en verwijder vervolgens de overtollige bloem met een zeef.

Ga op dezelfde manier te werk voor de inktvis en voor de kabeljauwstukken.

Zodra alle vis goed met bloem is bedekt, kunt u bakken door er een paar tegelijk in te dopen met een schuimspaan: begin met de garnalen en laat ze uitlekken zodra ze goudbruin zijn.


Laat ze uitlekken op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak vervolgens de kabeljauw en daarna de inktvis.

Giet alles af op bakplaat en zet opzij. Ga verder met de groenten: dompel ze in het beslag dat net voor is bereid en meng goed.


Dompel ook de groenten in de hete olie en bak tot het beslag knapperig en goudbruin is. Laat vervolgens uitlekken op het bakpapier. Voeg ten slotte zout naar smaak toe. De gemengde gebakken vis en groenten zijn klaar om geserveerd te worden vergezeld van de kappertjessaus!


Buon appetito!