Accessoires & Merchandising.
Kies uw merk:

Introducing:



Lifestyle by Pagnotta

Cucinare con passione !

Pagnotta presenteert U geregeld een nieuwe Italiaanse specialiteit!


Zoetebekken opgelet: Dit keer leren we jullie hoe je zelf thuis échte Siciliaanse Cannoli kunt maken. Een klassieker van formaat die bij iedereen in de smaak valt en waar altijd nog wel een plekje voor over blijft als dessert. Luchtig, krokant en absoluut onweerstaanbaar na een etentje bij uw thuis of een barbecue met vrienden.


Laat ons zeker weten hoe uw Cannoli gelukt zijn, of neem er eens eentje mee bij uw volgende bezoek aan onze showroom. Zo kunnen wij ook eens kijken of u het recept goed hebt opgevolgd.


In de video hieronder tonen we hoe je aan de slag kan gaan!

Informazioni:

  • Moeilijkheidsgraad: Moeilijker dan gemiddeld
  • Tijd om voor te bereiden: +- 90 min 
  • Tijd om te koken: +- 15 min 
  • Hoeveelheid: 30 stuks
  • Prijs: gemiddeld

Ingredienti:

       Voor de Cannoli:

  • 260 gr bloem
  • 30 gr smout of reuzel (koelkastkoud)
  • fijn tafelzout (1 tl)
  • witte wijnazijn (2 tl)
  • 20 gr fijne suiker
  • 5 gr cacaopoeder ongezoet
  • 1 ei
  • Marsala wijn (60 gr of 1/4 glas)

    Voor de vulling:
  • 1kg Ricottakaas van schaap (1 nachtje laten uitdruipen in koelkast)
  • Chocoladedruppels (80gr)
  • 130 gr fijne suiker

    Voor het glazuur op de Cannoli:
  • Eieren naar smaak

    Voor het frituren:
  • 1l Plantaardige olie

    Voor de garnering:
  • gemalen pistachenoten naar smaak
  • geconfijte kersen naar smaak
  • geconfijte sinaasappel naar smaak
  • poedersuiker naar smaak

Metodo:

(Alle stappen worden getoond in bovenstaande video)


Het klaarmaken van de cannoli:


Als eerste moeten de bloem (260 gr), cacaopoeder (5 gr), suiker (20 gr) samen met een snuifje zout (1 tl), reuzel (30 gr) en 20 gr van een geklutst ei in een kom worden gedaan. Dit mengsel moet vervolgens goed met de handen worden gemengd met de Marsala wijn (60 gr) en de wijnazijn (2 tl) totdat er een stevig deeg ontstaat.

Zodra het deeg een stevigere consistentie heeft, is het makkelijker om het op een plankje te kneden, zodat alles goed gemengd en opgenomen wordt in de massa. Omdat het deeg nogal droog kan zijn, raden wij aan om het minstens 10 minuten goed door te kneden.

Wanneer dit is gebeurd, moet het homogeen geknede deeg een uurtje in de koelkast rusten voordat we het kunnen gebruiken. Pak hiervoor het deeg eventjes in in plasticfolie.

Na dit uur moet het deeg nog een halfuurtje buiten de koelkast rusten om op kamertemperatuur te komen.

Deel de deegmassa in twee gelijke delen en pak 1 deel terug in de folie om hygiënische redenen.

Bestuif het deel dat niet ingepakt is nu lichtjes met bloem en kneed de halve bol lichtjes plat. Vouw hierna de uiteinden van beide zijden terug naar binnen, zodat de bloem gedeeltelijk in de massa zit. Hierna is het tijd om het deeg plat te rollen met behulp van een deegrol of rollers van een pastamachine.

Vouw het platgerolde deeg een paar keer (3 tot 4x) dubbel en herhaal het platrollen in verschillende richtingen. Dit zorgt voor een mooie textuur van de cannoli!

Hierna mag de platgerolde strip deeg in de breedte dubbelgevouwen worden om een nog smallere strip van dezelfde lengte te krijgen. Ook deze mag weer platgerold worden om deze nog verder uit te rekken. Rol deze deegstrip nog een beetje platter tot deze ongeveer een halve millimeter dik is. Voor gemakkelijke verwerking mag de deegstrip tijdens dit proces in kleinere strips gesneden worden met een pizzaroller.

Hierna mogen de zeer dunne deegstrips in kleine stukjes van ongeveer 10 cm gesneden worden om ze rond een cannoli bakvorm te plooien en dicht te kleven met de rest van het geklutste ei op de plaats waar het deeg elkaar raakt.


Het frituren van de cannoli:


Zet een kookpot met de plantaardige olie op het vuur en warm dit op tot een temperatuur van 180°C. Doop de cannoli een voor een met behulp van een schuimspaan onder in de olie en leg ze zachtjes op de bodem van de kookpot. Hierna mag de cannoli rustig rondgedraaid worden met behulp van een serveertang. Na ongeveer 1 minuutje in de olie is de cannoli al uitgehard en klaar om uit te druipen op een keukenhanddoek.


Klaarmaken van de vulling van de cannoli:


Druk de uitgedrukte ricotta kaas (1 kg) beetje bij beetje door een zeef en meng deze met de suiker (130 gr). Voeg de chocoladedruppels toe en doe het geheel in een spuitzak. Hiermee kunnen de cannoli eenvoudig gevuld worden.


Wij raden aan om de afwerking van de cannoli (het vullen ervan) uit te stellen tot het laatste moment om een lekker frisse, stevige consistentie te garanderen. De cannoli buisjes kunnen op kamertemperatuur 3 à 4 dagen bewaard worden onder een handdoek.


Werk voor de extra touch nog af met extra garnering in de vorm van gemalen pistachenoten, geconfijte kersen of sinaasappelschil en bestrooi met poedersuiker voor een presentabel en overheerlijk dessert!


Buon appetito!