click here Fiat

Alfa Romeo op het Internationale Autosalon van Genève 2017

Alfa Romeo-auto's oefenen met hun Italiaanse stijl al meer dan een eeuw een unieke aantrekkingskracht uit en, eens aan boord en met draaiende motor, kunnen bestuurders ten volle genieten van hun verfijnde technologie en hun ongeëvenaard rijgedrag op alle soorten wegdek en in alle weersomstandigheden.

Deze eigenschappen zijn allemaal terug te vinden in de 'ingenieurscreaties' van Alfa Romeo die tentoongesteld worden op het Internationale Autosalon van Genève: Giulia, 4C Spider, Giulietta en Mito. Het zijn stuk voor stuk fantastische auto's die garant staan voor een opwindende rijervaring op de weg en op het circuit. Het merk heeft zich immers altijd gericht op mensen die van hun auto verwachten dat hij het concept van 'nuttig transportmiddel' overstijgt en 'echte emoties' opwekt.

Alfa Romeo Stelvio: de eerste SUV van het Italiaanse merk in meer dan een eeuw geschiedenis

De ster van de stand is zonder twijfel de Alfa Romeo Stelvio, de eerste SUV ooit door het Italiaans merk, dat, voor het eerst in meer dan een eeuw geschiedenis, het echte 'Alfa-karakter' tot uitdrukking brengt in een sport utility vehicle.Het resultaat is een auto die zelfs de meest veeleisende bestuurders in vervoering zal brengen. Hij garandeert niet alleen een opwindende rijervaring, maar blinkt ook uit in het comfort en de veelzijdigheid die van dit segment verwacht wordt. De Alfa Romeo Stelvio maakt elke reis uniek, alleen of in het gezelschap van vrienden en familie, dankzij de perfecte mix van rijplezier, Italiaanse stijl en veelzijdigheid.

Op de Zwitserse catwalk zal de exclusieve 'First Edition' met de 2.0 turbobenzinemotor van
280 pk te bewonderen zijn, die twee maanden geleden met groot succes werd gelanceerd in de EMEA-regio, evenals twee nieuwe Super-versies, een met een 2.2 dieselmotor van 210 pk en de andere met een 2.2 dieselmotor van 180 pk, beide met een 8-trapsautomataat en
Q4-vierwielaandrijving. Op een van de auto's zijn ook exclusieve Mopar-accessoires te zien in de donkere, glanzende miron-kleur: de 'V' op het radiatorrooster, de spiegelkappen, de bodembeschermingsplaat en de 20" lichtmetalen velgen. Om af te ronden wordt het prachtige assortiment vervolledigd door de fantastische Stelvio Quadrifoglio met de 2.9 V6 twinturbo-benzinemotor van 510 pk, die in november vorig jaar zijn debuut maakte in Los Angeles. 

Meervoudig bekroonde Alfa Romeo Giulia

Aan de zijde van de Alfa Romeo SUV zal de prachtige Giulia te bewonderen zijn, de sportsedan die in 2016 het nieuwe tijdperk van het merk inluidde, door de regels voor stijl, sportiviteit en technologie opnieuw uit te vinden.  De Giulia is een unieke mix van alle factoren die van Alfa Romeo een van de meest begerenswaardige merken hebben gemaakt: opvallend Italiaans design, krachtige motoren, onberispelijke gewichtsverdeling, unieke technologische eigenschappen en de beste gewicht/vermogensverhouding. Vandaag werden dezelfde ingrediënten aangepast aan een nieuwe categorie, de originele Stelvio SUV.

In de stand in Genève zullen twee Giulia Veloce's te zien zijn, met de stijl en de exclusieve content in trotse Alfa Romeo-traditie die de naam 'Veloce' waardig zijn. Deze benaming werd voor het eerst gebruikt in 1956 voor de Giulietta, en duidt sindsdien de sportiefste en opvallendste versies van het merk aan. Om in de smaak te vallen bij klanten die op zoek zijn naar content en persoonlijkheid zal in Genève ook een Alfa Red Giulia Veloce met een
2.0 turbobenzinemotor van 280 pk, 8-trapsautomaat en Q4-vierwielaandrijving te bewonderen zijn. Hij zal vergezeld worden door een tweede Giulia Veloce in de kleur Stromboli Grey, met een 2.2 dieselmotor van 210 pk, 8-trapsautomaat en Q4-vierwielaandrijving.

De Giulia-afdeling wordt vervolledigd met een Competizione Red Quadrifoglio met een V6 twinturbo-benzinemotor van 510 pk, 8-trapsautomaat en ultralichte 19" velgen met vijf gaten, een krachtiger remsysteem met koolstofkeramische schijven en op 8 manieren elektrisch verstelbare omhullende racezetels in leder en Alcantara®. Op de tentoongestelde auto zullen ook carbonaccessoires van Mopar te zien zijn, zoals de 'V'-vorm op het radiatorrooster, de spiegelkappen, de verlichte voetplaat en de speciale versnellingspookknop.

In maart wordt een nieuwe versie gelanceerd om het dieselaanbod binnen het gamma te vergroten: de Giulia Super 2.2 AT8 Q4 van 180 pk. Die nieuwe variant is gebaseerd op de populairste motor en versie en richt zich vooral op klanten die alle voordelen wensen van het innovatieve inschakelbare Q4-vierwielaandrijvingssysteem - standaard op de Giulia Veloce - maar dan met een minder sportieve look dan de Veloce. Om tegemoet te komen aan klanten die van een uitgesproken sportieve look houden, zullen vanaf maart ook de nieuwe Veloce Packs Interieur en Exterieur te koop zijn. De packs, die verkrijgbaar zijn op de Giulia Super, maken personalisering mogelijk van zowel het interieur (verwarmde en elektrisch verstelbare zetels in racestijl met geperforeerd leder en aluminiuminleg op het dashboard en de deurpanelen) als de voor- en achterbumper, met de exclusieve content die normaal voorbehouden is voor de Veloce-versie.

De Veloce-versies van de nieuwe Alfa Romeo Giulietta en Alfa Romeo Mito

Ook de nieuwe Giulietta en de Mito zullen op het salon in de kijker worden gezet, de twee gerestylde modellen die opvallende familiegelijkenissen vertonen met de betoverende Giulia, bijvoorbeeld in de nieuwe neus, met de exclusieve grille en de legendarische trefoil, waarschijnlijk een van de beroemdste symbolen in de automobielwereld. Meer specifiek zal in Genève een Giulietta Veloce 1750 met een turbobenzinemotor van 240 pk en TCT-automaat te zien zijn. Deze high-performance-auto in Alfa Red zal uitgerust zijn met de nieuwe sportieve bumpers met rode inzetstukken, glanzend antracieten sierelementen, het krachtigere Brembo-remsysteem met rode remklauwen, de 18" gediamanteerde lichtmetalen velgen met geborstelde afwerking en de extra brede dubbele eindpijpen. Dezelfde sportieve toets werd gegeven aan het interieur met racezetels in leder en Alcantara met integrale hoofdsteun, contrasterende rode bestikking en een met leder bekleed sportstuurwiel. Bovendien zal de tentoongestelde Giulietta Veloce uitgerust zijn met carbonaccessoires uit de Mopar-catalogus, zoals de achterspoiler en de spiegelkappen, evenals specifieke elementen als de verlichte voetplaat, hoffelijkheidsverlichting met verlicht logo, de grote uitlaatpijpen en de zijschorten met Alfa Romeo-inleg.

Om deze prachtige selectie te vervolledigen zal in de Alfa Romeo-stand ook een Mito Veloce met een 1.4 MultiAir turbobenzinemotor van 170 pk en TCT-automaat te zien zijn: het is de sportiefste versie van het Mito-model, de compacte sportwagen die gericht is op klanten die van Italiaanse stijl houden en op zoek zijn naar technische uitmuntendheid gekoppeld aan rijplezier. Luxe-kenmerken: 18" geborstelde lichtmetalen velgen, rode remklauwen en sportzetels in stof en Alcantara.

4C Spider: de moderne icoon van het merk

Ook de fascinerende Alfa Romeo 4C zal te zien zijn in de stand, de moderne icoon van het merk, die de sportieve ziel vertegenwoordigt die in het Alfa Romeo-DNA gegrift staat: optimale prestaties en uitstekende technologie ten dienste van adembenemend rijplezier. Bezoekers van het Autosalon van Genève zullen ook een auto met de voortreffelijke metaalkeur Stromboli Grey kunnen bewonderen, met een met koolstofvezel bedekte rolstang en het titanium 'central dual-mode'-uitlaatsysteem door Akrapovič. De rasechte sportieve stamboom van deze auto wordt ook weerspiegeld door zwarte remklauwen, zetels in racestijl en het dashboard in zwart leder.

Hij is uitgerust met de krachtige, volledig aluminium 1750 turbobenzinemotor van 240 pk, met directe injectie, intercooler en dubbele fasevariator. Gekoppeld aan de TCT-automaat zet hij supercar-prestaties neer: gewicht/vermogensverhouding van minder dan 4 kg/pk, topsnelheid van 258 km/u (257 voor de 4C Spider), 0 tot 100 km/u in amper 4,5 seconden, laterale acceleratie van 1,1 g en een maximale remvertraging van 1,25 g. Die prestaties worden ondersteund door royaal gebruik van ultralichte materialen, waaronder koolstofvezel voor de panelen, aluminium voor het chassis voor- en achteraan en SMC (verbinding met lage dichtheid) voor het koetswerk.

Een stand met een sterke race-persoonlijkheid

Alfa Romeo komt terug naar het Internationale Autosalon van Genève met een indrukwekkende tentoonstellingsruimte met ongeziene details en een geraffineerd lichtspel die de belangrijkste nieuwe productkenmerken benadrukken. Een opvallende stand met een frappante vloer met racemotief, die de legendarische prestaties van Alfa Romeo auto's benadrukt. Daarnaast worden ook producten tentoongesteld uit de merchandising-collectie, op basis van geavanceerde technische materialen, zoals koolstof voor de balpen en ultralicht niet-allergisch Nycrotech voor een aantal juwelen voor vrouwen, waaronder de armband en de hanger.

Bovendien kan het publiek aan de hand van informatiebrochures en speciale elementen doorheen de stand kennismaken met de producten van FCA BANK, het financieel bedrijf dat gespecialiseerd is in de autosector. Het bedrijf is actief in de belangrijkste Europese markten - in Zwitserland via FCA Capital Suisse SA - met één enkele missie: de verkoop van alle voertuigen van de merken Fiat en Chrysler Automobiles ondersteunen aan de hand van innovatieve financiële producten en diensten met een hoge toegevoegde waarde voor dealernetwerken, privé-klanten en bedrijven.

Copyright by www.alfaromeopress.be