click here Fiat

Twee Italiaanse legendes brengen de Fiat 500 Riva voort

Twee Italiaanse legendes brengen de Fiat 500 Riva voort

Fiat en Riva sloegen de handen ineen en ontwikkelde samen de 500 Riva. De speciale uitvoering is extra stijlvol door veel aandacht te besteden aan details.De exterieurkleur "Evening Blue" van de mytische boten Aquariva Super en Aquarama is exclusief verkrijgbaar op de 500 Riva. Hetzelfde soort herkenbare Riva-elegantie is binnenin te vinden waar het centrale deel van het dashboard is uitgevoerd in mahoniehout.

De geboorte van de Fiat 500 uit 1957 heeft bijgedragen tot het mobiel maken van een volledige natie in evolutie, en werd onmiddellijk een cult-model, verkocht op bijna vier miljoen exemplaren. Het was het tijdperk van de « Dolce Vita », tijdens dewelke Italië werd heropgebouwd met vastberadenheid en enthousiasme. De mythische Fiat 500 was meer dan alléén maar een bereikbaar vervoermiddel, het was het symbool van een volledige generatie die zijn tanden in het leven zette. Dit zelfde existentieel enthousiasme vinden we terug in de bekende Aquarama, de snelle Riva-boot, synoniem voor elegantie en finesse. Een authentiek symbool voor perfectie, geassembleerd met de meest perfecte materialen tot in de kleinste details, door pure ervaren vaklui.

Allure en elegantie zijn eveneens de twee essentiële kenmerken van de nieuwe generatie van de Fiat 500 die in 2007 het levenslicht zag. Zijn impressionant succes maakte deze eveneens tot een icoon dat enkele tegengestelde elementen tot een coherent geheel weet om te vormen : dit model is aan de ene kant exclusief maar toch toegankelijk, het is een bestseller op wereldvlak met Italiaanse ‘roots', het is een elegant model en terzelfdertijd amusant en praktisch. Zelfs met de verkoop van meer dan 1.800.000 exemplaren, blijft het een individualistische auto, en inspireerde het model talrijke speciale series die op geen enkele manier afbreuk deden aan zijn unieke identiteit.

Vandaag hebben Fiat en Riva een nieuwe speciale editie ontworpen : de 500 Riva, door middel van stilistische keuzes en zeer uitgedachte detailkeuzes te maken. De kleur « Evening Blue » van zijn koetswerk en het dak - exclusief ontworpen voor de 500 Riva - is identiek aan deze van de Aquariva Super, actuele erfgenaam van de mythische Aquarama. Het centrale gedeelte van de boordplank, is afgeleid van het zeer exclusieve mahonie hout, een direct en onmiskenbare eigenschap van het Riva-universum, en biedt de inzittenden een atmosfeer die gedomineerd wordt door warme houtsoortkleuren.

Andere luxueuze details versterken nog het nautische karakter aan boord van de 500 Riva, de legendarische kleur « blauw » van het merk Riva personaliseert op een unieke manier deze zeer speciale serie van de Fiat 500. Het interieur is in crème-leder afgewerkt wat een verwijzing is naar het emblematische karakter van het merk Riva.

De kracht van de Fiat 500 en de elegante stijl van Riva brengen het model opnieuw naar een hoger niveau op vlak van kwaliteit, technologie en design, en is de erfgenaam van legendarische waarden van twee mythische merken met een tijdloze charme.

De 500 Riva neemt de karakteristieken van een klein yacht over en biedt elegantie en stijl, prestaties en comfort, en maakt van elke trip een exclusieve cruise.

Vanaf nu kan de nieuwe Fiat 500 Riva besteld worden bij de officiële Fiat-distributeurs. Deze beperkte serie werd ontwikkeld in samenwerking met Riva, het legendarische botenmerk, dat synoniem staat voor elegantie en goede Italiaanse smaak. Deze stijl vinden we onder meer terug in de boordplank : een versnellingspook in massief gelakt mahonie hout, de boordplank is eveneens afgewerkt met inlegstukken in deze nobele houtsoort vervaardigd. Deze houtsoort wordt gebruikt voor het maken van Riva-boten en dienen, op de Fiat 500 Riva, om te verworden tot een premium auto, in een unieke gedaante, een combinatie van esthetische verfijndheid en toptechnologie.

Een compleet gamma motoren

De Nieuwe Fiat 500 Riva is uitgerust met performante motoren die heel zuinig zijn en zeer respectvol voor het leefmilieu, wat aangetoond wordt door hun Euro 6-certificatie. Het gamma motoren, die gekoppeld worden aan een manuele transmissie met vijf of zes versnellingen of een gerobotiseerde transmissie Dualogic, omvat qua benzine de 1,2 liter 69 pk en de TwinAir 85 pk of 105 pk. Het brandstofverbruik van de motor met 85 pk bedraagt 3,8 liter/100 km volgens een volledige cyclus en een uitstoot inferieur aan 90 g/km CO2.

De Fiat 500 Riva is eveneens beschikbaar in benzineversie 1,2 liter 69 pk in de configuratie « ECO » (CO2 van 99 g/km) en turbo-diesel 1,3 liter 16v Multijet II 95 pk. De eerste is uitgerust met een intelligente alternator, een specifiek aerodynamisch pack en 14 of 15 duim velgen, die een lage resistentie bieden bij het rijden, en uiterst resistent zijn voor slijtage. Met zijn motor 1.3 MultiJet II haalt de Fiat 500 Riva een top van 180 km/u en zet een spurt neer van 0 tot 100 km/u in 10,7 seconden. Zijn maximumkoppel is beschikbaar vanaf 1.500 tr/mn, wat een zeer flexibel rijgedrag mogelijk maakt.

Comfort, veiligheid en infotainment

De Fiat 500 Riva is één van de veiligste auto's van zijn segment. Standaard is de Nieuwe Fiat 500 Riva uitgerust met zeven airbags (twee vooraan, twee windowbags, twee lateraal en één voor de bescherming van de knieën).

Het nieuw model beschikt eveneens over de meest gesofistikeerde technologische oplossingen om een perfecte controle van het voertuig mogelijk te maken (actieve veiligheid) : ABS met elektronische remkrachtverdeler (EBD), elektronische stabiliteitscontrole (ESC), antislipregulator (ASC), Hill Holder en hydraulische remassistentie (HBA) bij eventuele noodstop.

Standaard beschikt het model eveneens over automatische airconditioning, mistlichten vooraan, dagrijlichten met LED-technologie, een personaliseerbaar dashboard met TFT-technologie en achtergrond in aquamarina (blauw) met Riva-logo.

Meer nog, in de boordplank werd een Uconnect 7'' HD LIVE-systeem met aanraakscherm voorzien, en heeft de look van een moderne tablet. Deze integreert een hele waaier van functionaliteiten, zoals de Uconnect LIVE-diensten, het handenvrij systeem Bluetooth, stemherkenning en talrijke muziekopties, bovenop de radio FM/AM. De bestuurder kan zijn multimedia-toestellen aansluiten via een USB-poort met een 3.5 mm connectie, of muziek beluisteren via streaming met een compatibele smartphone via Bluetooth-technologie.

Op aanvraag zijn ook de digitale radio DAB en het geïntegreerd navigatiesysteem TomTom 3D beschikbaar.

Het systeem BeatsAudioTM

De nieuwe Fiat 500 Riva kan uitgerust worden met het systeem BeatsAudioTM, ontworpen door Beats by Dr. Dre. Deze technologie beschikt over 400 Watt muziekvermogen en een 8-kanaalsversterker met algoritme en equalizer, een systeem dat een volledig spectrum van geluiden kan voortbrengen, identiek zoals deze bij de opnames in de studio !

De nieuwe Fiat 500 Riva is beschikbaar vanaf €18.750 BTW incl. (€18.130 in Luxemburg) voor de berline en €21.750 BTW incl. voor de cabrioletversie (€21.030 in Luxemburg), met 1.2 benzinemotor met 69 pk

Afbeeldingsresultaat voor fiat 500 riva