click here Fiat

Autobest 2016: De Fiat Tipo overheerst in Europa 

Het nieuw model van Fiat wordt bekroond met de prijs Autobest 2016. Hij werd verkozen door een jury van 26 autojournalisten uit 26 Europese landen.
Met een totaal van 1.492 punten haalt de Fiat Tipo het van de andere vier finalisten: de nieuwe Opel Astra, de nieuwe Hyundai Tucson, de Honda HRV en de Mazda CX-3.

De jury had een grote appreciatie voor het concept « value for money » van de wagen.
Fiat is het enige merk dat deze prijs reeds driemaal wist in de wacht te slepen: in 2003 met de Panda, in 2008 met de Linea en vandaag met de nieuwe Tipo.

De internationale jury Autobest - een onafhankelijke organisatie die in 2001 werd opgericht - heeft de Fiat Tipo bekroond met de « Autobest 2016 » titel. Deze titel bekroont de uitzonderlijke polyvalentie van het model, het basisidee voor het concept « value for money », een zeer belangrijk uitgangspunt voor wat betreft het functioneel gamma van het merk Fiat. De auto is voorzien van alles wat de klant in het algemeen verwacht in dit segment, met een zeer eenvoudig gamma en een transparant commercieel aanbod.
Een jury van 26 journalisten uit 26 Europese landen dat in totaal 91% van de bevolking van het continent vertegenwoordigd gaf 1.492 punten aan de auto rekening houdend met 13 specifieke parameters, waaronder het design, het comfort, de gebruikskosten, het rijgedrag, de prijs, het onderhoudsnetwerk, de distributie van wisselstukken, de gebruiksflexibiliteit en de residuele waarde. Met andere woorden, de wagen moet gewoonweg de meest interessante aankoop zijn voor het merendeel van de Europese klanten om kans te maken om deze trofee te behalen.

Dit jaar haalde de nieuwe Tipo het van de vier andere finalisten: de nieuwe Opel Astra, de nieuwe Hyundai Tucson, de Honda HRV en de Mazda CX-3. Voor de jury is de Fiat Tipo een product dat alle ingrediënten heeft om het cliënteel in Europa tevreden te stellen: zijn design, zijn motoren, zijn waargenomen kwaliteit, zijn comfort, zijn gebruikspolyvalentie en zijn uitstekende verhouding kwaliteit/prijs.

Met deze nieuwe bekroning, werden niet minder dan drie Fiat-modellen bekroond, een record onder de laureaten van de jury Autobest : de eerste was de Panda (2003) en de tweede de Linea (2008). De prijsuitreiking van de Tipo gaat door in februari volgend jaar in Milaan. Het gaat hier om het eerste gaIa-event sinds de uitbreiding van de jury met 11 nieuwe leden waaronder Oostenrijk, België, Frankrijk, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zwitserland en het Verenigd-Koninkrijk.
De verkoop van het model startte met succes in december 2015 in Italië; reeds meer dan 15.000 bestellingen werden genoteerd bij de concessiehouders. De Fiat Tipo werd op de Belgische en Luxemburgse markt gecommercialiseerd sinds januari 2016.

FCA Belgium positioneert de nieuwe gezinswagen Tipo op een unieke manier op de markt met een prijs vanaf €12.100 (€11.700 in Luxemburg) voor de Tipo 1.4 95 pk Pop (hetzij met een korting van €2.000 BTWI ten opzichte van de basisprijs van deze versie). Aan deze prijs is de Fiat Tipo uitgerust onder meer met airconditioning, zes airbags en ABS-remsysteem, een uniek aanbod binnen zijn segment !
Met een enerzijds zeer elegante maar tegelijkertijd zeer functionele vormgeving combineert de Fiat Tipo een uitzonderlijke laadcapaciteit (een koffer van 520 liter) met vloeiende buitenlijnen (4,54 m lang, 1,79 m breed en 1,49 m hoog). De wielbasis van 2.64 m geeft een idee weer van de ambities van Fiat op het vlak van interieurcomfort. En dit alles met een uitgesproken Italiaans design, zowel qua interieur als exterieur, dat bijdraagt aan het uniek karakter van het model binnen zijn categorie.

In een typische Fiat-stijl werd de Tipo voorzien van talrijke intelligente oplossingen die het leven aan boord aangenaam maken. Zoals reeds standaard vanaf het eerste uitrustingsniveau de beschikbaarheid van het systeem Uconnect. Ontworpen om het rijden en het welzijn aan boord aangenamer te maken, is het systeem ingeplant in het midden van de boordplank. Drie versies zijn beschikbaar afhankelijk van het uitrustingsniveau van de Fiat Tipo : Uconnect radio, Uconnect 5'' en Uconnect 5'' Nav.

De Fiat Tipo is een wereldmodel voor een wereldmerk : ontworpen in Italië door het designcenter van FCA, ontwikkeld in Turkije met Tofas R&D, geproduceerd in de Tofas-fabriek in Bursa - één van de beste autofabrieken ter wereld die de gouden medaille kreeg volgens de principes van de World Class Manufacturing - en zal worden verkocht in meer dan 40 landen binnen de EMEA-regio.

Copyright by www.fiatpress.be