click here Fiat

Nieuwe Abarth 595 Yamaha Factory Racing Edition

De belichaming van de ware competitie-spirit. De nieuwe Abarth 595 Yamaha Factory Racing Edition is ontstaan uit een partnership tussen het merk met de schorpioen en het MotoGP Team.

 

De twee merken hebben de handen in elkaar geslagen en een voertuig ontwikkelt in lijn met de traditie van de ontwikkeling van competitiemotoren.

Abarth staat sinds het begin synoniem voor automobielsport en, voor wat betreft de seizoenen 2015 en 2016, is het merk Officieel Sponsor en Leverancier van het Yamaha Team dat deelneemt in het Wereldkampioenschap FIM MotoGP, met als officiële piloten Valentino Rossi et Jorge Lorenzo.

Teneinde deze prestigieuze samenwerking op een glorierijke manier te eren, werd een speciale versie van de Abarth 595, namelijk de Abarth 595 Yamaha Factory Racing Edition ontwikkelt. Er werd gewerkt op basis van het motorblok 1.4 T-jet met 140pk ,17-duim wielen in matzwarte afwerking en de vermaarde sportuitlaat Record Monza vervolledigen de specifieke uitrusting.

Het logo « Yamaha Factory Racing » prijkt op de achterklep van de auto en is een eerbetoon aan het succes van het team op internationaal niveau met een palmares van 6 wereldtitels sinds 2004. Abarth bevestigt eveneens dat het hét merk bij uitstek is die op de beste manier de ware spirit van de ‘autocompetitie' uitstraalt, zonder daarbij in te boeten aan sportieve of emotionele waarden, deze zijn inherent aan het DNA van het merk en zijn identiek aan deze die we terugvinden bij de motoren.

De Abarth 595 Yamaha Factory Edition is leverbaar in zeven kleuren, uitgerust met rode remklauwen, stalen competitiepedalen, competitiezetels afgewerkt in stof als en een leder stuur met geïntegreerde bedieningsknoppen. Donker getinte ruiten maken de uitrusting compleet. Deze versie is beschikbaar bij de erkende Abarth-distributeurs vanaf de maand oktober aan 19.990€.

Copyright by www.abarthpress.be