click here Fiat

De nieuwe Fiat TIPO

Naar de naam van de nieuwe berline van Fiat werd vol ongeduld uitgekeken. Een naam met historische grondslag werd gekozen voor de nieuwe drievolume berline die op het Salon van Istanbul werd onthuld als eerste hoofdstuk van het project Fiat Ægea.

De verkoop van de wagen start in december in Italië en zal geleidelijk aan uitgebreid worden naar de andere landen van de EMEA-regio.

TIPO : dit is de naam van de nieuwe compacte drievolume berline van Fiat op alle markten van de EMEA-regio uitgezonderd Turkije waar de naam van het project zo goed werd onthaald dat beslist werd deze te houden. De symbolische naam TIPO werd vanaf begin af aan gebruikt en staat voor de terugkeer van een wereldmodel ontworpen om nieuwe uitdagingen aan te gaan in de toekomst.
De Fiat TIPO is volledig nieuw en werd ontwikkeld volgens het principe "Born to be a Sedan", een feit dat heel evident is als we zijn elegante proporties aanschouwen, mogelijk gemaakt dankzij een Italiaans design, die hem een persoonlijkheid en stijl meegeven zonder daarbij het belangrijke aspect van functionaliteit uit te sluiten.

Het resultaat is een functionele auto die het concept "value for money" naar een hoogtepunt brengt, een belangrijk element dat inherent is aan de filosofie van de functionele familie van het gamma Fiat - en wat net dat inhoudt wat alle kopers van dit type auto appreciëren, met een rationeel gamma en een transparant commercieel aanbod. Deze wagen wordt uitgerust met betrouwbare, efficiënte en zuinige motoren: twee turbodiesel-motoren Multijet II en twee benzinemotoren, met een manuele of automatische transmissie en met krachtbronnen gaande van 95 tot 120 pk.

De Fiat TIPO is een wereldmodel voor een wereldmerk : ontworpen in Italië door het designcenter van FCA, ontwikkeld in Turkije met Tofas R&D, geproduceerd in de Tofas-fabriek in Bursa - één van de beste autofabrieken ter wereld die de gouden medaille kreeg volgens de principes van de World Class Manufacturing - en zal worden verkocht in meer dan 40 landen binnen de EMEA-regio. Vandaar de naam van het project Ægea - een knipoog naar de symbolische brug tussen oost en west - een eerbetoon aan een land dat steeds strategisch belangrijk was voor FCA, mede geïllustreerd door de joint-venture van 1968 tussen wat destijds de Fiat Group was en de Koç Holding.

Copyright by www.fiatpress.be