click here Fiat

De nieuwe Jeep Renegade behaalt 5 sterren in de Euro NCAP-tests

Het nieuwste model van Jeep behaalt een score van 85% op het vlak van de veiligheid van volwassenen en kinderen en 65 % voor de voetgangers, met goede resultaten bij alle tests.

De nieuwe Jeep Renegade behaalt een score van 5 sterren in de prestigieuze Euro NCAP-tests met een totaalscore van 80/100, behaald met 87% voor wat betreft de veiligheid van volwassen inzittenden, 85% voor de veiligheid van de kinderen, 65 % voor de veiligheid van de voetgangers en 74 % dankzij verschillende rijhulpsystemen.

Duizenden uren van virtuele simulaties hebben de ontwikkeling van de innoverende architectuur « 4X4 Small Wide » mogelijk gemaakt waarvan de Jeep Renegade het eerste model van Fiat Chrysler Automobiles is die deze overneemt - en bestaat uit een ‘monocoque' - structuur waarbij gebruik wordt gemaakt van staal met hoge resistentie wat een uitzonderlijke torsiestijfheid garandeert.

De kwaliteit van het virtuele design werd daarna in werkelijkheid getest op de door de SATA-fabriek in Melfi (Italië) geproduceerde voertuigen, met name 300 tests op componenten en subsystemen, meer dan 100 impact-simulaties en meer dan 100 crashtests waarbij rekening werd gehouden rekening met verschillende types van impact - frontaal, lateraal, rolbewegingen, schok achteraan en voetganger impact, - alsook verschillende snelheden aan dewelke de impact geschiedt, telkens rekening houdende met de specifieke fysieke kenmerken van de inzittenden.

Teneinde een complete veiligheid te garanderen werd de nieuwe Jeep Renegade standaard uitgerust met 6 airbags (vooraan voor de twee inzittenden vooraan, window-bags voor elke zetelrij en lateraal voor de voorzetels) en het systeem ESC (Electronic Stability Control) met ERM (electronic anti-roll mitigation system).

Eén van de meest innoverende systemen die beschikbaar is op de nieuwe Jeep Renegade is het Forward Collision Warning-Plus remhulpsysteem- een première in deze categorie op het vlak van betrouwbaarheid en precisie - dat gebruik maakt van een radar en videosonde om een voertuig te detecteren dat te snel dichtbij komt of een obstakel dat zich in het traject voor het voertuig bevindt. In dit geval waarschuwt het systeem actief de bestuurder met als doel de impact te vermijden en aldus de gevolgen ervan te drastisch te beperken. Daarbovenop kan de Jeep Renegade nog verder uitgerust worden met een geluidsensor die waarschuwt in geval van het veranderen van rijstrook alsook een waarschuwingssensor voor de dode hoek.

Copyright by www.jeeppress-europe.be