click here Fiat

Fiat op het salon van Brussel 2015

De nieuwe Fiat Doblò in « wereldpremière » op het Salon van Brussel 2015
Fiat 500X, de nieuwe cross-over van Fiat als « Belgische première »

Fiat Panda Cross : de meest exclusieve Panda
Fiat Freemont Cross : de « top-of-the-range » cross-over van Fiat

Fiat zal op het Salon van Brussel met niet minder dan twee belangrijke nieuwigheden aanwezig zijn. Het Italiaanse merk koos de hoofdstad van Europa uit om er - in wereldpremière - de nieuwe Fiat Fiat Doblò 2015 voor te stellen.

Naast deze belangrijke nieuwigheid is er eveneens de gloednieuwe Fiat 500X, die eveneens zijn debuut maakt op de Belgische markt. Dit model staat symbool voor de wereldexpansie van Fiat, in het kader van de creatie van Fiat Chrysler Automobiles. Dit model zal in meer dan 100 landen ter wereld worden gecommercialiseerd.

Een ander niet onbelangrijk model dat bijdraagt tot het succes van het merk, de Fiat 500L, leider van zijn segment in Europa met 22%, zal ook tentoongesteld worden in Brussel. Bezoekers van het salon kunnen er kennismaken met de nieuwe speciale serie « Family », die zijn uitgesproken ‘familiaal' karakter van dit model extra in de verf zet.

Natuurlijk mag het icoon « 500 » niet ontbreken. Het is een wereldfenomeen, dat waar ook ter wereld succes kent. De Fiat 500 wist reeds meer dan 1,4 miljoen klanten te verleiden en dit model verrast iedereen opnieuw op dit salon. In Brussel wordt een nieuwe speciale serie voorgesteld.

De avontuurlijke modellen Panda en Freemont geschikt voor alle mogelijke types van uitstapjes worden in hun « Cross »' versie gepresenteerd. Deze twee modellen, beide uitgerust met een integrale transmissie zullen de bezoeker niet onbekoord laten !

BELANGRIJKE NOTA VOOR DE REDACTIES :
Fiat Chrysler Automobiles zal in het kader van het Salon van Brussel 2015 ook speciale series en versies voorstellen voor de modellen Fiat 500, Fiat 500L en Fiat Punto. Hierover meer in een persbericht dat binnenkort zal volgen.

« Wereldpremière » van de nieuwe Fiat Doblò op het Salon van Brussel 2015

• Eén van de nieuwigheden gepresenteerd in « wereldpremière » op het Salon van Brussel 2015!
• De nieuwe "Active Family Space" van Fiat komt eraan
• Nieuw exterieur design voor de Fiat Doblò 2015.
• Nieuwe binnenruimte met geïntegreerd UConnect-systeem in de nieuwe boordplank.
• Drie uitrustingsniveaus en vier motorisaties.
• Commercialisatie vanaf he Salon van Brussel in januari 2015.

Fiat stelt in wereldpremière de nieuwe Fiat Doblò voor in het kader van het Salon van Brussel 2015. De nieuwste generatie van de "Active Family Space", gekend voor zijn legendarische polyvalentie met Fiat-signatuur, zal voor het eerst aan het groot publiek getoond worden in de Europese hoofdstad.

Het gaat om de vierde generatie van een voertuig dat, sinds zijn lancering in 2000, en met evoluties in 2005 en 2010, op meer dan 300.000 exemplaren werd verkocht in de EMEA-regio.

Met zijn nieuw exterieur design straalt de vierde generatie van het model dynamiek en elegantie uit. De optische lichtunits vooraan rusten op een grote rooster voorzien van een in chroom vervaardigd biesje met in het midden het Fiat-logo. De nieuwe achterlichten zorgen voor een elegante look, de grote achterklep omvat een plastic gedeelte, waarop de naam Doblò prijkt.

De binnenruimte ademt een nieuwe sfeer uit. Dit voertuig dat beschikbaar is met vijf- of zeven plaatsen, is voorzien van veel opbergcompartimenten, een neerklapbare achterbank 60/40, alsook een koffer met een totaal volume van 790 liter.

De versnellingspook bevindt zich op de centrale console, dit om een perfecte ergonomie te garanderen. De inzittenden zullen de nieuwe bekledingen weten te appreciëren. De boordplank kan eveneens voorzien worden van bicolor kleurtinten.

Het technologisch niveau aan boord van de nieuwe Fiat Doblò beantwoordt perfect aan de eisen van de gebruikers, onder meer door de beschikbaarheid van het multimedia-systeem UConnect met aanraakscherm 5'' dat onder meer functies zoals navigatie, telefonie en radio omvat.

De Fiat Doblò biedt de beste dynamische rijkwaliteiten van zijn segment, deels dankzij zijn Bi-link ophanging, een exclusiviteit in zijn segment en biedt eveneens het beste rijcomfort, dankzij zijn binnenruimte ontworpen met extreme aandacht op het vlak van akoestisch en klimatologisch comfort.

Deze eigenschappen worden verder nog door tal van elementen voorzien die de nieuwe Doblò aan de top van het segment plaatst, zoals standaard airbags vooraan, ESP-systeem en Hill Holder.

De nieuwe Fiat Doblò, voorgesteld in « wereldpremière » op het Salon van Brussel op de stand van Fiat in Paleis 5, zal beschikbaar zijn in drie uitrustingsniveaus (Pop, Street en Lounge), vier motorisaties (benzine, CNG en diesel) gaande van 90 tot 120 pk. De CNG versie, (aardagas) bevestigt opnieuw de strategische keuze het merk Fiat op het vlak van respect voor het leefmilieu.

Fiat 500X

De nieuwe Fiat 500X situeert zich aan de top van het segment van de compacte SUV's, op het vlak van design, technologie, veiligheid en rijcomfort. De nieuwe 500X neemt de legendarische ‘spirit' van de originele Fiat 500 over in de gedaante van het concept van een ideaal familievoertuig, dankzij zijn elegant 5-deurs koetswerk en zijn comfortabel en modern interieur, geraffineerd tot in het kleinste detail.

De 500X is leverbaar in twee versies: de eerste, verkrijgbaar in de uitvoeringen Pop, Popstar en Lounge en met een opvallende, elegante stijl, zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij jonge, dynamische stadsbewoners. De tweede versie, verkrijgbaar in de uitrustingsniveaus Cross en Cross Plus en met een meer terreingerichte look en technologie, is de ideale oplossing voor wie zijn vrije tijd graag doorbrengt in de open lucht maar geen toegevingen wil doen wat de unieke stijl van de Fiat 500 betreft.

Bij zijn lancering biedt hij de keuze tussen de 136 pk sterke 1.4 Turbo MultiAir2 (voorwielaandrijving en handgeschakelde zesversnellingsbak), de 110 pk sterke 1.6 "E-torQ" (handgeschakelde vijfversnellingsbak en voorwielaandrijving) de 115 pk sterke 1.6 MultiJet II (voorwielaandrijving en handgeschakelde zesversnellingsbak) en de 136 pk sterke 2.0 MultiJet II (negentrapsautomaat en vierwielaandrijving).

De Fiat 500X is ongetwijfeld de beste Fiat aller tijden. Tal van technologische nieuwigheden op het vlak van comfort en veiligheid zoals de automatische transmissie met negen versnellingen, of het waarschuwingssysteem Lane Assist. Verder biedt het model het allerbeste op het vlak van infotainment dankzij zijn groot aanraakscherm dat zich centraal boven de middenconsole bevindt en voorzien met het Uconnect-systeem.

Het gamma Fiat 500X start vanaf €16.500 voor de versie Pop 1.6 E-TorQ 110 pk.

Fiat 500L Family

De 500L combineert de iconische stijl van de 500 met de functionaliteit van design ‘Made by Fiat'. Het nieuwe model, dat werd ontwikkeld volgens het concept van ‘space efficiency' (optimalisering van de ruimte), breekt met de traditionele segmentatie door het interieur van een monovolume te koppelen aan de uitstraling van een kleine SUV en de efficiëntie van een compacte auto. Het onuitgegeven recept van de Fiat 500L bestaat erin de eigenschappen van verschillende autocategorieën te combineren tot een opvallende en veelzijdige auto, die zich opwerpt als een alternatief voor de klassieke berlines van het B- en C-segment.

Fiat Panda Cross : de meest exclusieve Panda

De nieuwe Panda Cross treedt een segment binnen date en sterke stijging in Europa kent, namelijk dat van de mini-SUV 4X4 « haut de gamme », een segment dat de Panda zelf heeft uitgevonden in 1983 en dat verder een evolutie kende naar aanleiding van de lancering van de tweede generatie in 2004 met de versies 4X4 en in 2006 met de Cross, een andere topversie binnen het gamma Panda. Meer dan 30.000 Panda Cross werden verkocht in de loop van de laatste zes jaar.

De nieuwe Panda Cross is de compacte SUV die op dagelijkse basis heel eenvoudig te gebruiken is in de stad met de typische spirit, uitrusting en look van een 4x4 SUV van een hoger segment, zoals wordt aangetoond door het standaard ‘Torque on demand' transmissie systeem - dit systeem wordt automatisch geactiveerd (indien gewenst) en zorgt ervoor dat probleemloos elke wegsituatie kan worden aangevat - en het ESC (Electronic Stability Control) systeem met ELD (Electronic Locking Differential) functie. Deze laatste voorziet bijkomende grip wanneer men zich op onverharde of gladde wegen of terreinen begeeft.

De Panda Cross biedt eveneens een selectieknop voor off-road amateurs en kunnen op deze manier beschikken over enkele specifieke AWD eigenschappen gebaseerd op de rijomstandigheden. Het systeem ‘Terrain Conttrol' biedt de bestuurder drie verschillende rij-modussen:
• AUTO - Automatische distributie van de kracht tussen de voor- en achtertrein in functie van de grip op de weg
• LOCK - De vierwielaandrijving is steeds actief voor een optimaal off-road gebruik, remt de wielen af met weinig grip (of bij doorslippen) en versterkt de grip op de wielen met de meeste grip
• HILL DESCENT - Voor optimale grip bij steile dalingen of bij het rijden op onverharde wegen bij het afdalen.

Een keuze uit twee motoren, beide met standaard Start & Stop en die over meer kracht beschikken dan de standaard Panda 4x4: de 80 pk 1.3 MultiJet II turbodiesel en de 90 pk 0.9 TwinAir Turbo benzine, deze laatste beschikt over een specifieke zestrapsautomaat met verkorte eerste versnelling. Meer nog, in vergelijking met de Fiat Panda 4x4 van dewelke deze is afgeleid, biedt dit voertuig nog verbeterde prestaties. Met 24° graden bodemvrijheid vooraan de 33° bodemvrijheid achteraan en de specifieke brede 'All Seasons' banden met maat 185/65R15 biedt deze Panda Cross verrassende prestaties off-road en is daarenboven uitzonderlijk comfortabel op de weg.

Fiat Freemont Cross : de « top-of-the-range » cross-over van Fiat

De nieuwe Fiat Freemont Cross is de ‘top-of-the-range' cross-over die een uiterst gediversifieerd en breed publiek zal aanspreken met oog voor de nieuwste ontwikkelingen en die steeds op zoek zijn naar een perfect evenwicht tussen functionaliteit en design. De Cross-versie straalt de outdoor spirit uit van de Fiat cross-over, voor diegenen die hun eigen weg gaan, ongeacht de afstand en de weersomstandigheden. De Fiat Freemont Cross wordt gekenmerkt door een ruige, onderscheiden look dankzij de nieuwe voor- en achterbumpers met Detail Chrome-afwerking, de ‘glossy black' grille vooraan, de vijfspaak 19" Hyper Black velgen en de Platinum Chrome- getinte zijskirts. De zwarte lichtunits voor- en achteraan geven de Freemont een ruige persoonlijkheid, een expressie van levenslust om elke weg op te kunnen gaan.

Deze nieuwe ‘top-of-the-range' versie is beschikbaar met de 140 pk 2.0 MultiJet II motor, met manueel zes versnellingen en voorwielaandrijving en de 170 pk 2.0 MultiJet II, met de 4×2 versie met manuele versnellingsbak en een actieve AWD versie uitgerust met een zestrapsautomaat.

Meer in detail, de actieve AWD (All-Wheel Drive) is van het type is ‘on demand', met een elektronische controle unit die sensoren gebruikt om de grip van de vier wielen te meten en kan transfereren naar de achterwielen. Het elektronisch systeem regelt de transfert van het koppel door middel van ECC (Electronically Controlled Coupling) en interageert enkel wanneer dit nodig is, dit om onnodige bransdstofkosten uit te sparen.

Copyright by www.fiatpress.be