click here Fiat

Fiat, partner van het NGVA Europe Congres in Brussel van 7 tot 10 juni 2014

• Fiat herbevestigt zijn leiderschap in voertuigen op aardgas op het Congres NGVA (Natural Gas Vehicle Association) in Brussel van 7 tot 10 juni 2014.
• De testwagens demonstreren de technische kwaliteiten en betrouwbaarheid van de CNG-technologie.
• Het volledige gamma van voertuigen is verkrijgbaar, prijzen vanaf € 11.540!

Fiat Group Automobiles België (FGAB) zal aanwezig zijn als "Gold Sponsor" op het Congres van de "Natural Gas Vehicle Association", dat plaatsvindt in Brussel van 07-10 juni 2014. Het bedrijf wil haar leidende doen gelden in zijn voertuigen aangedreven door aardgas, dat is een essentieel onderdeel in hun strategie betreffende duurzame mobiliteit.

Ter herinnering, Fiat Group Automobiles België behaalde een positief resultaat voor de acties van het Salon van Brussel 2014 in januari, betreffende de CNG-auto Fiat, Fiat Professional en Lancia.

« Wij hebben een ware interesse opgetekend vanwege de klanten die geïnteresseerd zijn in de aankoop van een CNG-voertuig », beklemtoont Dhr. Stéphane Labous, CEO van Fiat Group Automobiles Belgium. « Voor het model Lancia Ypsilon, bijvoorbeeld, vertegenwoordigt het aantal bestellingen voor de CNG-variant bijna 20 % van het totaal aantal bestellingen, wat duidelijk de interesse aantoont van de klanten voor modellen die respectvol zijn voor het leefmilieu »

Met meer dan 600.000 verkochte aardgasvoertuigen (personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen onder de merken Fiat, Fiat Professional et Lancia) in Europa, is Fiat de absolute leider op het vlak van CNG. Het gaat daarbij om voertuigen gebouwd in de fabrieken van Fiat, die dezelfde constructeursgarantie genieten als de andere wagens binnen het gamma.

Volgens analyses van Fiat vormen de auto's met CNG-motor (op aardgas dus) op dit ogenblik de meest doeltreffende oplossing om vervuiling in de stad tegen te gaan en de CO2-emissies sterk terug te dringen. Bij dit type van motoren ligt de CO2-uitstoot namelijk maar liefst 23 procent lager dan bij benzinemotoren, terwijl de uitstoot van fijne roetdeeltjes nagenoeg nihil is!

Een volledig aanbod !

Op de Belgische markt biedt Fiat niet minder dan 5 CNG-modellen aan: Panda 0.9 TwinAir CNG (80 pk en 86g/km CO2), Punto 1.4 Fire (70 pk en 115 g/km CO2), Qubo 1.4 Fire CNG (70 pk en 114 g/km CO2), Doblo 1.4 T-Jet CNG (120 pk en 134 g/km CO2) en als laatste de nieuwe 500L 0.9 TwinAir CNG (80 pk en 105 g/km CO2).

Vanaf de herfst 2013 is de Fiat 500L Living (versie 5 plaatsen) eveneens beschikbaar zijn met de innoverende 0.9 TwinAir Turbo bi-fuel motor (benzine/aardgas) die onlangs de prestigieuze prijs "Best Green Engine of the Year 2013" in de wacht sleepte. De nieuwe twee cilinder motor die reeds beschikbaar is op de modellen Panda en 500L combineert de ecologische voordelen van aardgas met het vermogen en het gebruikscomfort van de TwinAir Turbo technologie. Dit vertaalt zich in een vermogen van 80 pk (59 kW) aan 5.500 tr/min en een koppel van 140 Nm dat reeds beschikbaar is bij 2.500 tr/min. Dit komt uiteraard ook de uitstoot en het verbruik ten goede: 105 g/km CO2 en 3,9 kg aardgas om 100 km te rijden (gecombineerde cyclus).
Op het vlak van personenwagens omvat het aanbod eveneens de Lancia Ypsilon EcoChic, een compact voertuig dat de exclusiviteit van het merk Lancia combineert met het respect voor het leefmilieu. De CO2 uistoot van de lancia Ypsolin CNG EcoChic bedraagt amper 86g/km. Rijden op natuurlijk gas verbetert aanzienlijk de luchtkwaliteit en staat garant voor een duurzame mobiliteit. De uitstoot van fijn stof en stikstofoxiden is nagenoeg nihil waardoor de Lancia Ypsilon CNG EcoChic tot de milieuvriendelijkste auto's gerekend wordt en een waardevolle bijdrage levert aan de verbetering van de luchtkwaliteit.
Het gamma van fiat Professional voertuigen beschikt eveneens over CNG-varianten, zoals de Fiorino (1.4 FIRE CNG van 70 pk e 114 g/km CO²) en de Doblo Cargo (1.4 T-Jet CNG van 120 pk en 134 g/km CO²).

Aantrekkelijke prijzen !

De klanten die geïnteresseerd zijn in het CNG-gamma van Fiat Group Automobiles Belgium kunnen eveneens genieten van aantrekkelijke condities, met promoties die reeds beschikbaar zijn.

Bijvoorbeeld, de nieuwe Fiat Punto Street 1.4 CNG is beschikbaar vanaf €12.140, hetzij met een totale korting van €5.070! Hiermee is de terugnamepremie mee in rekening gebracht.

Al onze condities zijn beschikbaar op www.fiat.be.

Bezoekers die het NGVA 2014 Congres bijwonen, zullen eveneens drie voertuigen van de merken Fiat en Lancia kunnen testen (De Fiat Punto en Doblo en de Lancia Ypsilon).

De details van dit congres zijn beschikbaar op: www.ngv2014brussels.com

Opmerking: aardgas is slechts een van de ecologische oplossingen die Fiat SpA voorstelt in het kader van een pragmatische benadering van duurzame mobiliteit. Fiat is ook de pionier van de MultiJet-motoren (common-rail diesels van de jongste generatie) en MultiAir-motoren (revolutionaire benzinemotoren zoals de 2-cilinder TwinAir). Zo kan het merk voertuigen met een uitzonderlijk lage CO2-uitstoot aanbieden, zoals de nieuwe Fiat Panda CNG met 86 g/km. Fiat rust zijn wagens ook uit met innovatieve technologieën zoals het Start&Stop-systeem en Eco:Drive. Met die laatste kan de bestuurder zijn rijstijl in het oog houden om zijn brandstofverbruik terug te dringen. Concreet steunt Fiats strategie inzake duurzame mobiliteit dus op drie fundamentele pijlers: nieuwe geavanceerde technologieën voor diesel- en benzinemotoren, alternatieve brandstoffen en de sensibilisering van de bestuurder.

Copyright by www.fiatpress.be