click here Fiat

ʻEcobest 2013’ : Fiat CNG Programma sleept prestigieuze prijs in de wacht.

De Fiat Groep is de meest prominente Europese constructeur voor CNG aangedreven voertuigen van de laatste 15 jaar met ongeveer 600,000 verkochte eenheden.

Gianluca Italia, Verantwoordelijke voor het merk Fiat in de regio EMEA, nam op 14 februari tijdens de in Warschau gehouden prijsuitreiking de prestigieuze trofee in ontvangst

De internationale Autobest jury beschouwt het Fiat CNG Programma als het eenvoudigste en de meest kostenbeperkende oplossing met de geringste impact voor het leefmilieu van alle momenteel beschikbare brandstoftoepassingen

Een prominente rol in dit programma wordt gespeeld door innovatieve 0.9 TwinAir Turbo CNG dual-fuel motor met 80 pk - verkozen tot 'Best Green Engine of the Year 2013' - die tal van innovaties combineert zoals de MultiAir, Turbo architectuur, TwinAir ‘downsizing' en specifieke CNG brandstof technologieën.

De ceremonie waar het Fiat CNG Programma - vertegenwoordigd door Gianluca Italia, Head of Brand Fiat EMEA - de „Ecobest 2013" prijs ontving vond op 14 februari 2014 plaats in Warschau (Polen).

Deze ‚Ecobest' prijsuitreiking zag 12 jaar geleden voor het eerst het levenslicht en bekroont groene producten en technologieën in de automotive sector. De Ecobest prijs wordt toegekend door een jury van 15 gespecialiseerde journalisten, die op hun beurt eenzelfde aantal landen vertegenwoordigen, representatief voor een totale populatie van ongeveer 300 miljoen mensen: Bulgarije, Cyprus, Kroatië, Griekenland, Macedonië, Polen, de Republiek van Tsjechië, Roemenië, Rusland, Servië, Slowakije, Slovenië, Turkije, Ukraine en Hongarije.

De internationale Autobest jury beschouwt het Fiat CNG Programma als het eenvoudigste, meest efficiënte en aldus meest kostenbesparende oplossing met de geringste impact voor het leefmilieu van alle momenteel beschikbare brandstofoplossingen. Een heel belangrijke erkenning voor Fiat's voortdurende zoektocht naar concrete, efficiënte en toegankelijke technologieën voor een breed publiek; een publiek dat op deze manier kan genieten van een groot aantal milieuvriendelijke en economisch interessante voordelen.

Op het vlak van alternatieve brandstoffen stelt Fiat dat CNG motoren de meest geschikte keuze is om de vervuiling in urbanistische omgevingen en de daaraan verbonden CO2 uitstoot te beperken. CNG motoren minimaliseren de meest schadelijke emissies, zoals de partikels (bijna tot o herleidt) nitrogeen oxide en de meest reactieve hydro carbonaten die de basis vormen voor het ontstaan van tal van andere schadelijke stoffen. Deze genereren eveneens 23 procent minder CO2 in vergelijking met benzinemotoren. Om deze reden is CNG de ‘schoonste' en goedkoopste brandstof vandaag de dag beschikbaar en het is eveneens een bron van herbruikbare energie op het vlak van bio-methaan.

De Fiat Groep is de meest prominente constructeur voor CNG aangedreven voertuigen van de laatste 15 jaar : het ruimste milieuvriendelijke gamma met dual-fuel aanvoer (CNG/benzine), dat tegemoetkomt aan de noden van een breed publiek, inbegrepen de transportsector: sinds 1997 verkocht de groep ongeveer 600,000 CNG voertuigen en bedrijfsvoertuigen.

Vooraanstaande rol in dit CNG programma speelt de innovatieve 0.9 TwinAir Turbo CNG dual-fuel motor verkozen tot 'Best Green Engine of the Year 2013', één van de twaalf categorieën van de prestigieuze ‘International Engine of the Year Awards'. Deze motor is beschikbaar op Fiat Panda, Fiat 500L en de Lancia Ypsilon. Deze nieuwe ‘tweecilinder' combineert tal van innovaties zoals MultiAir, Turbo architectuur, TwinAir ‘downsizing' en specifieke CNG brandstoftechnologieën.

De TwinAir Turbo technologie levert een waaier aan milieuvoordelen zonder daarbij in te boeten aan rijplezier en vermogen. Dit wordt aangetoond door een vermogen van 80 pk (59 kW) bij 5,500 tr/min en een maximum koppel van 140 Nm bij amper 2,500 tr/min. Dit alles met een uiterst geringe uitstoot en brandstofverbruik, bijvoorbeeld, de Fiat Panda TwinAir Turbo Natural Power noteert 86 g/km CO2 en 3.1 kg CNG voor elke 100 km (gecombineerde cyclus).

Copyright by fiatpress.be